Fundamentals

180 capsules

Hans Beekmans: “als tandarts kan ik snel zien of er een tekort aan calcium en magnesium is; een patiënt heeft gaatjes of is aan het knarsen en vaak ziet het tandvlees er ook niet goed uit”.

De inname van calcium en magnesium helpt bij het verbeteren van de situatie. Na het vullen van de gaatjes en met hulp van het gebruik van de supplementen ontstaan er geen nieuwe gaatjes meer, het tandvlees herstelt zich en het knarsen houdt op. 

Fundamentals is ontworpen om de energie producerende onderdelen van de lichaamscellen te ondersteunen.

Ons lichaam bestaat uit cellen. Heel belangrijke celonderdelen zijn de mitochondriën, die energie produceren. Deze mitochondriën kunnen zonder calcium en magnesium geen energie maken. Als er om wat voor reden dan ook te weinig calcium en magnesium aanwezig is in de cellen, worden deze mineralen door het lichaam uit de tanden gehaald. Dat is de reden dat veel mensen problemen hebben met hun tanden en tandvlees.

De calcium en magnesium moeten voor het goed functioneren van de mitochondriën samen worden ingenomen, in een verhouding van 2:1. Voor een optimale werking is het nodig om een verbinding te maken. Dat gebeurt door het toevoegen van appelazijn. Calcium heeft een zuur milieu nodig om opgenomen te kunnen worden in de darmen, met magnesium erbij wordt het milieu echter basisch. De appelazijn zorgt voor het zure milieu en daardoor voor een goede opname.

Fundamentals biedt dus een uitgebalanceerde combinatie van calcium en magnesium waaraan bovendien kalium, mangaan, ijzer, jodium, koper en zink zijn toegevoegd. En daarnaast, heel belangrijk, ook vitamine D3 en vitamine K2. Vitamine D3 is essentieel voor de opname van de mineralen uit de darmen. Mensen met een tekort aan vitamine D3 hebben zeker een probleem met de opname van calcium en magnesium en vaak problemen met hun tanden en botten (osteoporose). Vitamine K2 is essentieel voor een goede distributie van de calcium en magnesium.

De combinatie van de mineralen en de vitamines in de Fundamentals zorgt ervoor dat er geen tekorten zijn aan de mineralen, die dus niet hoeven te worden weggehaald uit de tanden. Met voldoende calcium en magnesium kunnen de mitochondriën de benodigde energie maken, waardoor iedere cel in ons lichaam, van hersencel tot immuuncel, optimaal kan functioneren – en daarmee het hele lichaam.

Neem de Fundamentals in samen met iets vets, bijvoorbeeld een blokje kaas van 50 gram, een handje macadamia noten, een halve avocado of een worstje.  Het moet substantie hebben, dus een lepeltje olie is niet voldoende en een bakje yoghurt met 10% vet is ook niet vet genoeg. Door de inname van vet voorkom je eventuele misselijkheid die kan worden veroorzaakt doordat de calcium en magnesium zijn gecoat met appelazijn. Deze coating zorgt ervoor dat de magnesium en calcium goed door het lichaam worden opgenomen. 

De hoeveelheid capsules die je neemt, is afhankelijk van je verbranding, die verschilt per persoon.
Gemiddeld is het:
mannen: 8 capsules
vrouwen: 4 capsules
kinderen: 1 per 15 kg lichaamsgewicht
Zie ook de tabel »

Een groot persoon die hard werkt heeft 1 gram calcium en een halve gram magnesium per dag nodig. Je kunt niet alle calcium en magnesium die je nodig hebt uit de supplementen halen. Een flink deel zou uit de voeding moeten komen: groente, vlees, vis, kaas, yoghurt, boter, melkkefir  en noten.
Ter aanvulling op dit dieet is gemiddeld 8 capsules nodig: 4 in de ochtend en 4 voor het slapengaan.

Een kleine niet al te actieve persoon zou kunnen volstaan met 4 capsules: 2 capsules in de ochtend en 2 voor het slapengaan.

Voor kinderen 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht.
Maar ook bij hen is het niveau van hun activiteit verschillend. Heel actieve kinderen gebruiken veel calcium magnesium, dus zij hebben meer supplementen nodig.

Het is het beste om de Fundamentals twee keer per dag in te nemen: ’s ochtends na het opstaan en de tweede keer een half uurtje voor het slapengaan. Calcium en magnesium kunnen namelijk niet een hele dag worden opgeslagen. Bovendien verbruiken we ook in de nacht energie. Allerlei herstelprocessen vinden dan plaats en natuurlijk gaat de ademhaling door, net als de bloeddoorstroming, de leverfunctie, de nieren, kleine bewegingen die je maakt, het op temperatuur blijven, een gedeeltelijke stofwisseling, de darmfunctie en de aanmaak van eiwitten en aminozuren etc. Ook de hersenen draaien op volle toeren, die verbruiken alleen al een kwart van onze totale energieproductie.

NB: Als je last krijgt van wat diarree, moet je de hoeveelheid minderen. Daarna kun je het aantal capsules weer opbouwen totdat je de gewenste dosering hebt.

Calcium, magnesium, Vitamine K2 en Vitamine D3

De opname in het lichaam van calcium en magnesium wordt gereguleerd door vitamine D3, de distributie naar de juiste locatie door vitamine K2. Beide zijn in vet oplosbare vitamines en ook daarom heb je vet voedsel nodig.

49,95

Bij een abonnement:

Vanaf: 42,45 / maand

Ingrediënten​

Een breed assortiment zorgvuldig geselecteerde vitamines en mineralen

IJzer

IJzer heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en op het normale zuurstoftransport in het lichaam. Hierdoor activeert ijzer de natuurlijke energie in het lichaam en speelt het een belangrijke rol bij geestelijke inspanning en activiteit.

Jodium

Jodium speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme en heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel.

Koper

Koper is belangrijk voor het energiemetabolisme en helpt het immuunsysteem. Koper  levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Mangaan

Mangaan draagt bij tot de instandhouding van sterke botten en tanden en beschermt de cellen. Mangaan speelt een rol bij de activiteit van bepaalde enzymen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme.

Vitamine D3

Vitamine D3 heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces en draagt bij tot de normale opname van calcium. Daarnaast is het van belang voor de opbouw van sterke tanden en helpt het natuurlijk immuunsysteem van de lichaamscellen.

Vitamine K2

Vitamine K2 is belangrijk voor de opname van calcium en draagt bij aan een normale bloedstolling.

Zink (citraat)

Zink draagt bij tot het proces van celvernieuwing en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Zink helpt bij geestelijke druk en inspanning. Zink kan ook bijdragen aan de productie van sperma.

Fundamentals Stappen

Een aanvulling op uw gezonde levensstijl

Volg een gezonde levensstijl

Neem 2 capsules ‘s ochtends en 2 capsules ‘s avonds voor het slapen gaan, steeds in combinatie met olieachtig of vet eten.
Als u zwaarder bent dan 60 kg, neem dan per 15 kg lichaamsgewicht 1 capsule extra. Belangrijk is de verdeling over 24 uur. Zie de tabel.

Ervaar hoe Fundamentals uw gezonde levensstijl ondersteunt.

Houd u aan de aanbevolen dosering, tenzij anders geadviseerd. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.

Werking van de ingrediënten

Algehele weerstand

IJzer, koper, vitamine D3 en zink dragen bij aan een sterk immuunsysteem.

Skelet

Vitamine D3, vitamine K, calcium, magnesium en mangaan zijn mede nodig voor de instandhouding van normale botten.

Energie

IJzer heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid.

Psychologische functie

Jodium is goed voor het geheugen.

Huid

Jodium helpt bij de verzorging van de huid van binnenuit. Zink is belangrijk voor het behoud van normale structuur en functie van de huid.

Mondgezondheid

Vitamine D3 helpt de tanden sterk te houden.

UV & vrije radicalen bescherming

Mangaan en koper dragen bij tot de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.

Hormonen

Jodium is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en zink draagt bij aan de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed.

Samenstelling

Mineralen, vitamines, appelazijnpoeder
Capsule hydroxypropyl-methylcellulose

Samenstelling per 4 capsules dagdosering – % van Referentie Inname (RI)

Cal-Mag
waarvan Calcium (gluconaat)103,3 mg12,8%
waarvan Magnesium (carbonaat)8,1 mg2,2%
IJzer (bisglycinaat)12,0 mg85,7%
Jodium (kaliumjodide)120,0 µg80,0%
Koper (gluconaat)1,3 mg132,0%
Kalium (citraat)80,0 mg4,0%
Mangaan (citraat)2,0 mg100,0%
Vitamine D3 (cholecalciferol)*60,0 µg1200,0%
Vitamine K2 (MK-7)200,0 µg264,0%
Zink (citraat)10,0 mg100,0%

Veel gestelde vragen

Kinderen t/m 12 jaar mogen 1 capsule per 15 kg innemen.

Fundamentals bevat K2. Gebruikt u een antistollingsmiddel zoals een coumarinederivaat, bijvoorbeeld Acenocoumarol, raadpleeg dan eerst een (orthomoleculair) arts of uw apotheker.

Het veilige maximum aan jodium voor de zwangere vrouw is 175 µg, voor een vrouw die borstvoeding geeft in het veilige maximum aan jodium max 200 µg. De dag dosering (4 capsules) van Fundamentals bevat 120 µg jodium en is dus geschikt.

Heeft u meer vragen, raadpleeg een (orthomoleculair) arts of uw apotheker. U kunt ook contact opnemen met onze klantenservice.